WAT IS KINDERYOGA?

Kinderyoga is meer dan een paar gekke houdingen, het omvat veel meer dan je denkt! Kinderyoga dat is op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier jezelf, je lichaam, je mogelijkheden en je grenzen ontdekken. Kinderyoga is goed voor lichaam en geest, en het is ook nog eens superleuk om te doen!

Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek of de prestatie van het kind. Tijdens een kinderyogales ervaart een kind geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen,… het kind mag gewoon zichzelf zijn en deelnemen op zijn eigen niveau. Kinderen worden uitgenodigd en gestimuleerd om mee te doen naar hun eigen kunnen maar worden nooit gedwongen of geforceerd.

Kinderen gaan spelenderwijs op ontdekkingsreis op hun eigen manier en op hun eigen tempo

Ieder kind is uniek, heeft zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen grenzen. Tijdens kinderyoga ontdekken kinderen deze mogelijkheden en grenzen. Ze worden gestimuleerd om hun grenzen te verleggen, ze leren zichzelf steeds beter kennen en ontdekken hun eigen unieke ik. Spelenderwijs leren ze van hun ervaring en worden ze zich bewust van hun lichaam, gedachten en gevoelens. Ze leren hun grenzen aangeven en opkomen voor zichzelf. Kinderyoga helpt kinderen hun zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfrespect en positief denken te stimuleren en te vergroten.

Kinderyoga helpt kinderen bij het vinden van rust en ontspanning en bij het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam. Kinderyoga stimuleert concentratie, focus, balans, coördinatie, evenwicht, reactievermogen, motoriek en lichaamsbesef.

Tijdens een kinderyogales worden ook de fantasie, de creativiteit en de originaliteit van het kind aangesproken.

Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en te veel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Kinderyoga geeft hen de mogelijkheid om spanning los te laten, te ontspannen, tot rust te komen en terug te keren naar zichzelf.

HOE ZIET EEN KINDERYOGALES ER UIT?

Een kinderyogales is opgebouwd uit verschillende onderdelen die elkaar afwisselen en er is steeds een mooie afwisseling tussen beweging, spel en ontspanning. Ik sluit mijn yogales steeds af met iets creatief, dit geeft kinderen de mogelijkheid om op een creatieve manier hun belevingen en emoties te uiten.

We beleven super leuke yoga-avonturen waar bewegen, spelen, plezier maken, ontspannen en genieten centraal staan. We gaan op zoek naar onze krachten & talenten, we ontdekken focus & balans en onze fantasie, creativiteit & originaliteit laten we de vrije loop.

Mogelijke onderdelen van een kinderyogales:

Kinderyoga houdingen, spelletjes en avonturen

Ademhalingsspelletjes en ademhalingstechnieken

Opwarmen, ontladen en gronden

Massage, massagespelletjes en zelfmassage

Samenwerking en samenspel

Beweging en dans

Creatieve spelletjes en opdrachten

Ontspanning, relaxatie, meditatie en visualisatie

Verbeeldingskracht en fantasie

Alle onderdelen van een kinderyogales worden op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier aangeboden en uitgevoerd. Er wordt steeds rekening gehouden met de leeftijd, de motoriek, de ontwikkeling en de mogelijkheden van het kind.

POSITIEVE EFFECTEN VAN KINDERYOGA

Kinderyoga is goed voor lichaam en geest, en het is ook nog eens superleuk om te doen!

Plezier maken

Lichaamsbewustwording en bewust worden van houding en ademhaling

Ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam

Ontdekken van je mogelijkheden en je grenzen op lichamelijk en emotioneel vlak

Stimuleren van concentratie, focus, balans, coördinatie, evenwicht, reactievermogen, motoriek, lichaamsbesef en de samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft

Jezelf mogen zijn, jezelf leren kennen, je eigen unieke ik ontdekken

Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, respect, zelfrespect en positief denken stimuleren en vergroten.

Relaxatie, rust, ontspanning, en innerlijke rust

Stimuleren van de fantasie, originaliteit en creativiteit

Lichaam en geest in balans

VOOR WIE?

Onderstaande leeftijden zijn slechts een indicatie. Er wordt steeds rekening gehouden met de leeftijd, de motoriek, de ontwikkeling en de mogelijkheden van het kind.

Baby-Yoga voor kinderen van 0 tem 1,5 jaar

Peuteryoga voor kinderen van 1,5 tem 3,5 jaar

Kleuteryoga voor kinderen van 3 tem 8 jaar

Kinderyoga voor kinderen van 6 tem 12 jaar

Tieneryoga voor kinderen van 11 tem 15 jaar

WAAR EN WANNEER?

Losse lessen en lessenreeksen

In onze agenda vindt u steeds onze toekomstige lessen terug.

Kinderyoga in het kinderdagverblijf of op school

Workshops, verjaardagsfeestjes, opendeurdagen, bedrijven, …

PATSY BONNEVALLE

Ik volgde mijn opleiding bij Helen Purperhart (Jip & Jan Academie) en behaalde mijn internationaal erkend 95uur RCYT (Registered Children’s Yoga Teacher) certificaat dat ook herkend is door de Yoga Alliance.  Ik draag ook het Jip&Jan kwaliteitskeurmerk en ben opgenomen in het Jip & Jan register, dit keurmerk bevordert en waarborgt de kwaliteit en professionaliteit van docenten in Nederland en België.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Powered by EmailOctopus

Volg ons