AFFIRMATIEKALENDER

Elke maand maakt Natuurlijk Bewust een affirmatiekalender die je kan afdrukken en integreren in het dagelijkse leven van je kind of het gezin. Hoe je deze leuke kalender kan gebruiken en wat hij kan betekenen voor je kind (en voor jezelf) lees je verder in dit bericht.

Deze affirmatiekalender stellen wij helemaal gratis ter beschikking. Deel je hem op je website, blog, facebookpagina,… dan zouden wij het fijn vinden als je even een link plaatst naar onze site.

De affirmatiekalender in groot formaat staat onderaan deze pagina

AFFIRMATIES

Affirmaties zijn overtuigende en bevestigende gedachten die het liefst dagelijks uitgesproken worden. Ze hebben een belangrijke invloed op de onbewuste overtuigingen die kinderen hebben over zichzelf en spelen een belangrijke rol in het creëren van hun werkelijkheid of hun zelfbeeld.

Het onderbewuste kan je je het best voorstellen als een geprogrammeerde computer. Sommige programmeringen zijn goed en leveren positieve dingen op, andere programmeringen zijn slecht of verkeerd en kunnen schadelijk zijn. Werken met affirmaties is een goede en zeer effectieve manier om slechte of schadelijke programmeringen te herprogrammeren.

Schadelijke “programmeringen” in het onderbewustzijn zijn meestal negatieve overtuigingen die je je door mensen hebt laten aanpraten of die je jezelf hebt aangepraat (vaak in de kindertijd). Affirmaties zijn de positieve tegenhangers van deze schadelijke “programmeringen” of negatieve overtuigingen. Door gebruik te maken van affirmaties en deze bewust dagelijks te herhalen wordt de affirmatie, die een positieve tegenhanger is van de negatieve overtuiging,  op een bepaald moment opgeslagen in het onderbewustzijn en op deze manier wordt de negatieve overtuiging geherprogrammeerd.

Het gebruik maken van affirmaties bij kinderen is niet alleen zeer effectief bij problemen maar ook als preventieve maatregel. Affirmaties zijn onder andere zeer effectief bij kinderen die: een gebrek aan zelfvertrouwen hebben, angsten hebben, onzeker zijn, gepest worden, een negatief zelfbeeld hebben, lichamelijk anders zijn dan hun leeftijdsgenoten (klein, groot, dik, mager, beperking, …), teruggetrokken zijn, negatief ingesteld zijn, te maken hebben een moeilijke thuissituatie, puberen, …

Maar ook wanneer er geen problemen zijn heeft het gebruik van affirmaties een positief effect op de ingesteldheid van kinderen en op hun toekomst. Door dagelijks gebruik te maken van affirmaties voorkom en beperk je schadelijke “programmeringen” van het onderbewustzijn of negatieve overtuigingen. Je kind zal positief en weerbaarder in het leven staan en hier op latere leeftijd nog steeds de vruchten van plukken.

Door het integreren van affirmaties in de opvoeding van je kinderen integreer je deze in jullie levensstijl als gezin en zal je hier als ouder zelf ook de positieve werking van ondervinden.

HOE GEBRUIK JE DE AFFIRMATIEKALENDER?

Maak gebruik van de affirmatiekalender en zeg elke dag iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.

Hier een aantal voorbeelden hoe je de affirmatiekalender kan integreren in het dagelijks leven:

  • Hang de affirmatie kalender op één of verschillende zichtbare plaatsen in huis en zeg telkens iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf als je voorbij de kalender komt.
  • Maak placemats van de affirmatiekalender (dit kan je doen door ze bijvoorbeeld te lamineren of ze te laten drukken) en gebruik deze om dagelijks op te eten. Zeg iedere keer voor en/of na de maaltijd  iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.
  • Hang de affirmatie kalender aan de slaapkamerdeur en zeg elke ochtend bij het opstaan en elke avond voor het slapen gaan iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.
  • Hang de affirmatiekalender bij de voordeur en zeg iedere keer als je het huis verlaat  iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.
  • Hang de affirmatiekalender aan de badkamerspiegel en ze zeg iedere keer als je je tanden gaat poetsen  iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.
  • Hang de affirmatiekalender op de kleerkast en zeg iedere keer als je je kleren aandoet  iets liefs, aardigs of positiefs tegen jezelf.

Deze affirmatiekalender stellen wij helemaal gratis ter beschikking. Deel je hem op je website, blog, facebookpagina,… dan zouden wij het fijn vinden als je even een link plaatst naar onze site.

DE AFFIRMATIEKALENDER OP SCHOOL

Misschien staat de leerkracht er wel voor open om de affirmatiekalender te gebruiken in de klas? Hij is heel makkelijk te integreren in de klasrituelen!

EEN AFFIRMATIE KALENDER AANPASSEN OF OP MAAT MAKEN

Als je heel jonge kindjes hebt of kindjes met een bepaalde beperking en er affirmaties zijn die voor het kind (nog) niet duidelijk of verstaanbaar zijn kan je de affirmatiekalender een beetje aanpassen en gebruik maken van affirmaties die het kind wel kan verwerken.

Heb je een kind met een bepaalde problematiek waar meer aandacht aan besteed dient te worden dan kan je zelf een affirmatiekalender maken op maat van je kind.