BABYMASSAGE

Beeld het je eens in: 9 maand zit je veilig in je coconnetje, lichte aanrakingen, je wordt gekoesterd. Overal warmte rondom jou. En dan plots… de echte wereld. Licht, geluid… het komt hard naar binnen. De warmte en de aanrakingen die je zo gewend was blijken er plots niet meer te zijn.

Na 9 maanden in zijn coconnetje moet je baby wennen aan de nieuwe wereld. Het is belangrijk dat een baby zich veilig en geborgen voelt. Baby’s hebben huidhonger en door aanrakingen gaan ze groeien en gaan ze goed ontwikkelen. Hoe kunnen we onze kleintjes daarbij helpen? Er zijn heel veel mooie dingen waarmee je kan tegemoetkomen aan deze behoeftes. Shantala babymassage is er één van. Deze massage techniek is afkomstig uit India waar het een onderdeel is van het dagelijkse ritueel. Massage heeft zoveel voordelen voor je baby!

Voordelen

  • Aanraken geeft levensenergie. Het zorgt ervoor dat de kindjes zich beter gaan ontwikkelen. (denk aan prematuurtjes)
  • Er wordt zuurstofrijk bloed naar de organen getransporteerd. Dat heeft een gunstige invloed op de werking hiervan.
  • De spijsvertering gaat hierdoor ook beter werken: het lichaam vraagt meer voeding wat ook een invloed kan hebben op de leerresultaten van je kindje.
  • De immuniteit wordt versterkt. Je kindje wordt minder vatbaar voor ziektes.
  • Aanraking bevordert de aanmaak van oxytocine: dit is het knuffelhormoon. Je kindje zal zich gelukkig en geborgen voelen. Het versterkt de band tussen jou en je kindje en het versterkt zijn gevoel van eigenwaarde.
  • Je leert de signalen van je kindje vlugger herkennen en begrijpen. Op die manier stimuleer je de sociale vaardigheden van je kleintje.
  • Shantala babymassage is een vragende massage: als je rekening houdt met wat je baby zelf aangeeft bezorgt dit je baby een aangenaam gevoel. Het verlaagt de hartslag en kan de slaap bevorderen.
  • Je masseert ook voor jouw eigen ontspanning! Je gaat samen met je kindje op reis.
  • Met babymassage kan je ook klachten verhelpen: krampen, obstipatie…
  • Het helpt om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

Als dat niet mooi is! Het is handig als je een aantal technieken kan aanleren tijdens een workshop babymassage maar je kan ook vertrouwen op je gevoel: heel dikwijls weten mama’s wat hun kleintje nodig heeft en gaan ze dit vanuit hun gevoel en intuïtie gaan oplossen door de juiste aanrakingen.

En het is ook niet nodig om telkens te gaan masseren van kop tot teen… nee, ook gewoon het buikje of de voetjes masseren kan al zo een weldaad zijn!

Dus… zacht muziekje op, olie bij de hand (kies een goeie, plantaardige olie!) lichten gedimd, temperatuur op 24° en…. GENIET!!!!!

Dit leuke blogberichtje is geschreven door onze gastblogger Ellen van De Babykangoeroe. Bedankt Ellen!!
Bij De Babykangoeroe kunt u leuke workshops volgen over babymassage, babygebaren, aromatherapie, … en u kunt er ook terecht voor een draagconsult. Neem zeker eens een kijkje op de website!