PEUTERS EN KLEUTERS ZETTEN DE BOEL OP STELTEN EN DAT IS HELEMAAL OK!

Vaak hoor ik van mama’s dat ze hun peuter of kleuter niet inschrijven voor Yoga of Ouder-Kind Yoga omdat ze bang zijn dat hun kind de boel op stelten zal zetten. Dat is jammer want wist je dat dit helemaal normaal en helemaal ok is? Een kinderyogales verloopt nooit zoals gepland, en zeker niet met peuters of kleuters. Sommige kindjes willen niet actief deelnemen, zijn afgeleid, maken er helemaal hun eigen ding van of zetten de boel op stelten. Dat is allemaal heel normaal en helemaal ok!

 KINDEREN GAAN SPELENDERWIJS OP ONTDEKKINGSREIS OP HUN EIGEN MANIER EN OP HUN EIGEN TEMPO

Kom je samen met je peuter naar de Ouder-Kind Yoga dan hoef je hier tijdens de les helemaal niet mee in te zitten. Het is belangrijk dat je als ouder gewoon jezelf blijft, maak je niet druk om wat er gebeurt. Blijf zelf gewoon meedoen en plezier maken, dit zal je kind uitnodigen en stimuleren om deel te nemen of de draad weer op te pikken. Het is ontzettend belangrijk dat je je kind nooit dwingt om deel te nemen en nooit straft om wat hij wel of niet doet. Ook wanneer een kind niet actief deelneemt kan er innerlijk veel gebeuren. Geef steeds ruimte aan dat innerlijke proces en onderschat de werking ervan niet!