WAT IS KINDERYOGA?

Kinderyoga is meer dan een paar gekke houdingen, het omvat veel meer dan je denkt! Kinderyoga dat is op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier jezelf, je lichaam, je mogelijkheden en je grenzen ontdekken. Kinderyoga is goed voor lichaam en geest, en het is ook nog eens superleuk om te doen!

Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek of de prestatie van het kind. Tijdens een kinderyogales ervaart een kind geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen,… het kind mag gewoon zichzelf zijn en deelnemen op zijn eigen niveau. Kinderen worden uitgenodigd en gestimuleerd om mee te doen naar hun eigen kunnen maar worden nooit gedwongen of geforceerd.

Kinderen gaan spelenderwijs op ontdekkingsreis op hun eigen manier en op hun eigen tempo

Ieder kind is uniek, heeft zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen grenzen. Tijdens kinderyoga ontdekken kinderen deze mogelijkheden en grenzen. Ze worden gestimuleerd om hun grenzen te verleggen, ze leren zichzelf steeds beter kennen en ontdekken hun eigen unieke ik. Spelenderwijs leren ze van hun ervaring en worden ze zich bewust van hun lichaam, gedachten en gevoelens. Ze leren hun grenzen aangeven en opkomen voor zichzelf. Kinderyoga helpt kinderen hun zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfrespect en positief denken te stimuleren en te vergroten.

Kinderyoga helpt kinderen bij het vinden van rust en ontspanning en bij het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam. Kinderyoga stimuleert concentratie, focus, balans, coördinatie, evenwicht, reactievermogen, motoriek en lichaamsbesef.

Tijdens een kinderyogales worden ook de fantasie, de creativiteit en de originaliteit van het kind aangesproken.

Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en te veel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Kinderyoga geeft hen de mogelijkheid om spanning los te laten, te ontspannen, tot rust te komen en terug te keren naar zichzelf.